Connect with us

Politică

În transportul public din capitală va fi implementat sistemul electronic de plată

Sistem electronic de plată în transportul public din capitală. Deși e doar la nivel de testare, deja este un pas foarte mare în acest proiect.

Potrivit primarului general Ion Ceban, testarea va începe în timpul apropiat şi va fi efectuată de către companiile MasterCard şi VISA care vor suporta toate cheltuielile.

„În acest sens am semnat două memorandumuri separate cu conducerea fiecărei companii pentru a putea începe conlucrarea cu întreprinderile municipale de transport public. Mulțumesc reprezentanților companiilor pentru suport și bunele practici în acest sens”, a precizat Ceban.

Edilul mai spune că  Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţii, Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, vor încheia contracte cu operatorii prestatori de servicii de taxare electronică, vor testa proiectul-pilot pe câte una sau două rute de troleibuz și tot atâtea rute de autobuz.

Iniţial, 2-3 luni sistemul de taxare electronică va fi implementat (va fi instalat echipamentul electronic, instruiţi angajaţii întreprinderilor municipale de transport, campanii de informare). Ulterior, acest sistem va fi pilotat pentru o perioadă de până la 6 luni.

„Cele două companii care vor implementa proiectul pilot, nu vor fi favorizate în cadrul licitaţiilor care vor fi organizate ulterior pentru implementarea sistemului de profil în transportul public din municipiu”, a conchis Ion Ceban.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat.

Populare