Connect with us

Social

În Chişinău se atestă o diminuare a morbidităţii cauzată de infecţia COVID-19

Primăria Chişinău informează că incidenţa îmbolnăvirilor prin infecţia COVID-19 pe teritoriul municipiului este încă înaltă, în comparaţie cu alte teritorii din republică, cu persistenţa cazurilor grave şi foarte grave, deşi se atestă o dinamică zilnică de descreştere a numărului de infectări.

Totodată, în baza indicatorilor nivelului de risc privind transmiterea infecţiei COVID-19, pe teritoriul municipiului se menţine starea de urgenţă în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă „cod portocaliu”.

Conform raportului Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate din data de 21.11.2021, în municipiul Chişinău sunt 134586 de cazuri confirmate COVID-19, inclusiv tratate – 132031 pacienţi şi decese – 2491.

Totodată, în cadrul spitalelor municipale la data de 21.11.2021 sunt internate 676 persoane confirmate cu infecţia COVID-19, dintre care în stare extrem de gravă – 59 persoane, stare gravă – 278, medie – 326 persoane.

E de menţionat că spitalele municipale sunt pregătite şi asigurate cu echipamente şi mijloace de protecţie, medicamente antivirale pentru tratamentul pacienţilor cu coronavirus.

De asemenea, rata de vaccinare în municipiul Chişinău este de cca 39% din numărul populaţiei, iar în rândul cadrelor medicale şi a cadrelor didactice se atestă cea mai înalt indicator la acest capitol – 96% şi respectiv 97%. La fel, se determină, o rată scăzută de vaccinare în rândul populaţiei cu vârsta cuprinsă între 18-29 ani.

Specialiştii estimează pentru perioada următoare, o creştere a numărului de cazuri de infecţii cu COVID-19, astfel APL Chişinău reiterează necesitatea respectării măsurilor de precauţie, cu menţiunea că cea mai eficientă soluţie de prevenire a infectării rămâne purtarea obligatorie a măştii de protecţie, păstrarea distanţei fizice, spălarea regulată pe mâini şi evitarea locurilor publice aglomerate.

Populare