Connect with us

Politică

Edilul capitalei: De la determinarea câștigătorului licitației, aducerea autobuzelor la Chișinău ar dura în jur de 6 luni

Dacă se determină un câștigător, într-un termin de până 6 luni de zile primele autobuze noi vor ajunge la Chișinău. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care spune că obiectivul său este transpus în angajamentele făcute în fața cetățenilor.

„Iată autobuzele, acum este o licitație nouă. Pe data de 2 aprilie au fost verificate toate detaliile, au fost verificate plicurile. Avem 5 ofertanți mari, care sunt gata să prezinte autobuzele conform unui preț.

Dacă mă ascultau consilierii municipali, care sunt foarte gălăgioși. I-am văzut săptămânile trecute că și s-au bătut la CMC. Noi în iunie anul trecut deja am fi avut autobuzele, pentru că nu e mare diferența între oferta de atunci și acum. Acum, am avut o licitație, care nu s-a încheiat cu succes. Pe partea birocratică nu răspundem noi. S-au contestat toți operatorii între ei, s-a propus ceva municipalității, municipalitatea nu a fost de acord cu acest lucru și a fost relansată procedura de licitație. Azi nu avem toate șansele să nu ajungem la procedura din toamnă. Sper că de data asta unul din 6 să fie declarat învingător. În cazul în care se determină câștigătorul, aducerea autobuzelor la Chișinău ar dura în jur de 6 luni să fie aduse primele unități de transport”, a declarat Ceban.

Astfel, acum sunt două oferte care sunt pe primul loc. Este vorba de MAZ, care a propus 119 382 Euro cu 6 ani de garanție și cu asigurarea mentenanței și compania Isuzu, care vine cu oferta de 127 141 Euro și 6.5 ani de garanție, cu asigurarea mentenanței.

Populare