Connect with us

Politică

În ajun de 1 septembrie, consilierii din CMC s-au certat pe subiectul redeschiderii școlilor

După ce Ion Ceban a anunțat că își asumă personal responsabilitatea pentru ca școlile și grădinițele să fie redeschise de mâine, consilierii municipali după câteva ore de dezbateri s-au răzgândit să mai facă politică și au votat pentru ca de mâine copii să revină la instituțiile educaționale.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ion Ceban spune că în ședința de astăzi, consilierii municipali s-au dat în spectacol, care mai de care, au ieșit cu declarații politice și populiste pe seama sistemului educațional și a viitorului copiilor, profesorilor, părinților. Chiar dacă li s-a explicat expres ce spune legea.

„Fiecare și-a făcut PR cum a putut mai bine. Au discutat despre tot, dar nu despre probleme, situația concretă la ziua de astăzi. Nimeni dintre cei care au criticat nu au ridicat un deget în ultima perioadă pentru a veni cu îmbunătățiri în activitatea instituțiilor educaționale”, a punctat edilul.

Edilul afirmă că unii dintre ei au fost împotriva începerii anului de studii în municipiul Chișinău, chiar dacă mulți dintre ei au copii și vor să meargă la școală, au preferat să facă politică. 

Din păcate nu toți consilierii municipali din ședința de astăzi înțeleg responsabilitatea. De obicei sunt experți în toate, dar acum au demonstrat că le este frică de responsabilitate. Dar într-un final mă bucur că totuși au luat o decizie corectă”, a conchis acesta.

Populare