Connect with us

Social

IMPORTANT! În atenția pasagerilor care călătoresc spre Londra

Reprezentanții Întreprinderii de Stat „Air Moldova” vin cu un anunț important pentru cetățeni. Începând cu ziua de marți, 7 decembrie curent, toți pasagerii cu vârsta de peste 12 ani (inclusiv cei vaccinați anti-COVID), care călătoresc spre Marea Britanie, sunt obligați să prezinte testul COVID-19 PCR sau Antigen LFD (Lateral Flow Device) – efectuat nu mai devreme de 48 de ore înainte de zbor.

„Vă rugăm insistent să verificați adițional, informațiile emise de către autoritățile statului în care intenționați să călătoriți, sau să tranzitați, despre toate restricțiile actuale de călătorie, sau de intrare impuse curent. Călătoriile pe timp de pandemie se desfășoară conform regulilor stabilite atât de țara de plecare cât și cea de destinație. Rugăm pasagerii să țină cont de acest lucru și să se informeze înainte de zbor despre cerințele ambelor țări. Regulile emise de autoritățile moldovenești se aplică doar pasagerilor care vin în Republica Moldova! Regulile nu sunt valabile pentru pasagerii care folosesc Aeroportul Internațional Chișinău, punct de tranzit. Pentru a obține informație corectă îndemnăm pasagerii să se informeze din surse veridice, cum ar fi site-urile ministerelor de externe a țărilor din/spre care călătoresc”, se mai arată în comunicatul companiei.

În legătură cu apariția noii tulpini de Covid-19, pasagerii care călătoresc sau au tranzitat în ultimele 14 zile cele opt state din sudul Africii (Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini și Malawi), trebuie să se informeze suplimentar despre condițiile de călătorie și restricțiile impuse.

Important!

  • În Aeroportul Internațional Chișinău vor fi admise doar persoanele care urmează să efectueze o călătorie.
  • Pasagerii vor fi supuși verificării temperaturii corporale, iar persoanele cu o temperatură de peste 37,5 C,sau care vor prezenta simptome specifice Covid 19, nu vor fi admise la zbor.
  • Toți pasagerii trebuie să poarte măști în interiorul aeroportului și pe durata zborului. Măștile trebuie schimbate la fiecare 4 ore. Masca trebuie sa acopere gura si nasul. Următoarele tipuri de măști de protecție sunt permise de compania aeriană: medicală, N95 / FFP2 / KN95 fără supape.
  • În cazul apariției unor simptome caracteristice COVID-19 în timpul zborului, pasagerii trebuie să informeze echipajul.

Populare