Connect with us

Politică

Igor Dodon vorbește despre cel mai sumbru scenariu pentru Republica Moldova

Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni că dacă Republica Moldova va decurge la scenariul Bulgariei și se vor organiza alegeri anticipate după alegerile din 11 iulie 2021, este un lucru grav. Fostul șef de stat susține că țara va intra din nou într-o criză politică, iar vinovată se va face Maia Sandu și Curtea Constituțională.

”Acesta este cel mai sumbru scenariu pentru Republica Moldova. Este un scenariu prost, dar care din păcate ar putea deveni o realitat, cu regret. Eu am spus asta și azi în conferința de presă pe care am organizat-o. Am spus că cel mai grav lucru este ca după alegerile parlamentare anticipate să nu se aleagă guvernul. Așa vom intra într-o criză politică. Unicul vinovat din cauza căruia nu se va putea forma guvernul, va fi Maia Sandu”, susține Igor Dodon.

Amintim că la mai puțin de o lună de la alegerile parlamentare din Bulgaria, parlamentul țării a fost dizolvat de către președintele țării, în contextul în care niciunul dintre partide nu a reușit să găsească o formulă de guvernare sau să formeze o coaliție. Astfel, Bulgaria a intrat într-un blocaj politic grav.

La fel ca și în Republica Moldova, Bulgaria va avea alegeri parlamentare anticipate în data 11 iulie.

Sursa: sinteza.org

Populare