Connect with us

Politică

Igor Dodon va câștiga la prezidențiale, deoarece “orgoliul moldovanului” nu le permite candidaților de pe dreapta să se unească, spun experții

Igor Dodon pornește cu cele mai mari șanse în alegerile prezidențiale. Așa cred analiștii politici, care și-au expus opiniile pentru Politics.MD.

Comentatorul politic Valentina Tîrbu susține că poziționarea lui Igor Dodon pe primul loc în preferințele moldovenilor se justifică prin faptul că cetățenii vor stabilitate. Tîrbu a explicat că este o premieră când cele mai importante instituții ale statului, Președinția, Parlamentul și Guvernul, conlucrează.

Analistul Corneliu Ciurea menționează că rezultatul alegerilor prezidențiale va fi în favoarea lui Igor Dodon datorită opoziției, care a rămas corigentă la capitolul disciplină, programe și acțiuni politice. De aceeași părere este și expertul politic Andrei Ilașciuc, care spune că Igor Dodon va câștiga la prezidențiale, deoarece candidații de dreapta nu își pot consolida puterea.

„Orgoliul moldovanului nu le permite să se unească, să înainteze un candidat comun, sunt foarte categorici, foarte geloși unii pe alții, din această cauză intră în conflicte permanent și acest lucru dăunează imaginii acestor lideri, dar în special principalului contracandidat Maia Sandu”, a menționat expertul.

Iar politologul Vitali Catană se arată încrezător că în turul doi al alegerilor prezidențiale Maia Sandu va pierde în fața lui Igor Dodon.

„Maia Sandu nu este capabilă să articuleze un mesaj pozitiv pentru alegători, iar pe de altă parte, a reușit să antagonizeze categorii întregi de cetățeni, reducând numărul celor dispuși să o voteze în comparație cu alegerile precedente, când de asemenea a suferit înfrângere”, a opinat Catană.

Populare