Connect with us

Politică

Igor Dodon: Organele competente controlează procesul pentru a preveni protestele în masă

În Republica Moldova, în prezent, nu există un potențial pentru a organiza proteste masive. Totuși acest lucru se poate întâmpla cu susținerea și participarea directă a unor cetățeni din exteriorul țării. Organele competente controlează procesul și fac tot ce prevede legea pentru a evita astfel de destabilizări. Declarațiile au fost făcute de către Igor Dodon pentru postul de televiziune Russia24.

“Eu cred că noi trebuie să fim pregătiți pentru orice. Deocamdată nu am simțit un mare potențial pentru proteste. Oponenții vorbesc de falsificare, dar o fac pentru a-și justifică pierderea la alegeri. Toate sondajele arată că ei vor pierde. Noi nu vrem să scoatem oamenii în stradă, chiar dacă avem potențial mare, oponenții nu au așa potențial. Poate dacă vor fi ajutați din exterior, dar noi urmărim procesul, organele competente se ocupă pentru a preveni astfel de scenarii”, a spus Igor Dodon.

Igor Dodon a mai declarat că susținătorii săi sunt gata să iasă în stradă pentru a apăra victoria actualului președinte. Totuși, candidatul independent se arată convins că oponenții politici, dar și partenerii externi, nu vor avea motive obiective de a anunța aceste alegeri falsificate.

„CEC este condus de un reprezentant al opoziției, tot ce ține de procesul electoral este controlat de opoziție. Recent ei au interzis ca în ziua alegerilor să fie transportate mai mult de 7 persoane, deoarece un argument era că vor fi transportați masiv oamenii din Transnistria. Despre folosirea resurselor administrative tot nu putem vorbi, eu mi-am luat concediu din cont propriu, deci nu sunt argumente obiective. Sper ca partenerii externi vor aprecia acest efort”, a mai spus Igor Dodon.

Populare