Connect with us

Politică

Igor Dodon: Oponenții de dreapta la alegerile prezidențiale și-au descurajat alegătorii prin declarațiile despre presupusele falsificări ale rezultatelor

Igor Dodon susține că oponenții săi de dreapta la alegerile prezidențiale și-au descurajat alegătorii prin declarațiile despre presupusele falsificări ale rezultatelor scrutinului din noiembrie.

Potrivit lui Dodon, cele trei posibile piste de falsificare despre care au vorbit contracandidații săi: secțiile de votare în Rusia, transportarea alegătorilor din Transnistria și folosirea resurselor administrative, nu mai au niciun argument și bază legală. 

”Văd că tac toți deja. În total în Europa sunt vreo 87 de secții de votare, dintre care peste 30 în Italia, iar în Rusia -17. În Rusia sunt vreo 400 de mii de moldoveni, în Europa tot 400 de mii. Adică argumentul acesta este scos.  A doua învinuire era că se vor aduce masiv cu autobusele din Transnistria. După ce CEC-ul a luat decizia că se interzice transportarea alegătorilor, nu este niciun sens nici în această învinuire. Pista aceasta a dispărut”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a declarat că nici cea de-a treia posibilă pistă nu are argumentare, deoarece el este primul președinte în cei 29 de ani de independență a Republicii Moldova care și-a luat concediu din cont propriu în perioada electorală, nefiind obligat de lege.

”Nu au argumente. Încercarea de victimizare, dar cred că șanse mari nu sunt. Oamenii nu cred. Au mai făcut o greșeală. Dacă strigi că scrutinul va fi falsificat demotivezi electoratul propriu, care este sensul să iasă la vot, dacă liderii lor spun că Dodon și așa câștigă, mai bine stau acasă. Și-au demotivat electoralul lor, pentru că măsurările noastre arată că 70% din alegătorii de dreapta sun siguri că Dodon câștigă”, a conchis Igor Dodon.

Populare