Connect with us

Politică

Igor Dodon: marea schimbare promisă de Maia Sandu și PAS este o țară bolnavă, o țară în doliu, care alunecă în sărăcie și faliment

Responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în țară îi aparține exclusiv Maiei Sandu si partidului său, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon, înainte de ședința Parlamentului, unde urmează să fie examinată candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier.

”Astăzi se desfășoară o nouă acțiune politică sterilă în plenul Parlamentului, când candidatul la funcția de prim-ministru este înaintat de formă, nu pentru a conduce țara, dar pentru a declanșa alegeri anticipate. Pe timp de pandemie, cu mii de bolnavi în stare gravă și cu sute de decese săptămânal, cineva iarăși se joacă în mod cinic și iresponsabil cu viețile oamenilor și cu destinul acestei țări. Oamenii mor, iar Maia Sandu și partidul său continuă să joace teatru și să pună la grea încercare siguranța și răbdarea cetățenilor”, a declarat Dodon.

Potrivit liderului PSRM, această situație tragică, când numărul de îmbolnăviri și decese din cauza COVID este în creștere alarmantă, se întâmplă exact când se fac 100 de zile de la înscăunarea în funcția de președinte a așa-zisului simbol al schimbării, 100 de zile în care singura schimbare pe care cetățenii o pot vedea în țară este că mulți își pierd rudele în această criză cumplită, alții își pierd locurile de muncă, alții afacerile, energia electrică, petrolul se scumpesc, prețurile cresc, țara se află în prag de faliment economic, iar marea schimbare promisă de Maia Sandu și PAS, este o țară bolnavă la propriu, o țară în doliu, care alunecă în sărăcie și faliment.

Dodon susține că situația se poate amplifica, deoarece Președinta se preocupă nu de salvarea cetățenilor, ci de câștigarea unor mandate în plus în Parlament, prin organizarea alegerilor anticipate.

”Maia Sandu preferă să aibă ca prioritate nu economia și sănătatea, ci lupta politică și promovarea colegilor de partid în funcții”, afirmă Dodon.

PSRM afirmă că la această etapă miza politică principală trebuie să fie guvernarea profesionistă și responsabilă a țării, nu competiția electorală cu orice preț și face apel la toate partidele parlamentare să înceteze orice fel de jocuri politice, să lase interesele de partid la o parte și să vină la dialog cu cei care dețin majoritatea mandatelor.

”Cu o abordare matură și constructivă, în două-trei zile am putea avea un guvern de tranziție învestit, pe care să-l sprijinim cu toții să scoată țara din criză. PSRM este gata să participe cu toate resursele sale politice și umane la acest obiectiv – de numire a unui Guvern Anticriză, în frunte cu Vladimir Golovatiuc”, a spus Igor Dodon.

Populare