Connect with us

Social

Igor Dodon: Maia Sandu a speculat pe marginea SIS-ului, pentru a scoate oamenii în stradă

Serviciul de Informații și Securitate rămâne atât în subordinea Parlamentului, cât și în subordinea Președintelui țării, așa cum a fost până în prezent. Modificările votate, joi, de Legislativ se referă doar la funcția de vicedirector al instituției. Președintele țării, Igor Dodon, a declarat în emisiunea live că Maia Sandu a speculat pe marginea acestui subiect, pentru a scoate oamenii în stradă.

“Proiectul ce ține de SIS, votat în Parlament, prevede niște lucruri simple. Nu îl scoate din subordinea Președintelui. SIS rămâne în subordinea dublă, la Președinte și Parlament. Așa cum a fost anterior, șeful SIS se numea la Parlament, așa este și acum, este numit de Parlament, așa a fost și acum o lună, și trei luni în urmă și zece… Unicul lucru care s-a schimbat este că vicedirectorul SIS nu se numește de către Președinte, dar se numește tot de Parlament. Și care e problema? Dacă eu doream să numesc pe cineva la SIS, așa cum vehiculează presa independentă, eu semnam azi decretele, că am dreptul să le semnez”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a amintit că în vara acestui an, un proiect similar a fost înaintat și de către deputații Blocului ACUM, Iurie Reniță și Lilian Carp.

Populare