Connect with us

Social

Igor Dodon: Fără vaccin nu vom scăpa de coronavirus. Vaccinarea populației se va efectua doar cu vaccinul omologat de OMS

Vaccinarea populației contra infecției COVID-19 se va efectua doar cu vaccinul omologat de OMS. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon în cadrul unei ediții speciale la un post privat de televiziune.

Șeful statului a declarat că este gata să se testeze primul cu vaccinul elaborat de ruși, astfel ca cetățenii să urmărească consecințele.

”Am spus că pot să merg în Rusia să testez pe mine, pentru ca cetățenii Republicii Moldova să nu se teamă, să vadă, să treacă două-trei săptămâni și să vadă ce s-a întâmplat cu președintele, și să ia o decizie. Eu am încredere. În Rusia are loc vaccinarea masivă”, a spus Dodon.

Potrivit președintelui, fără vaccin nu vom scăpa de coronavirus și cu cât mai repede acesta va fi, cu atât mai bine pentru cetățeni.

”Dacă cineva poate să ne ofere gratis, sper că Rusia ne va oferi gratis 100-150 de mii de doze de vaccin pentru persoanele din prima linie, trebuie să le luăm și mai departe le propunem. Oamenii trebuie să aibă acces la vaccinul și rusesc, și chinez și american, ca ei să aleagă. Noi ca guvernare trebuie să asigurăm acest acces. Evident după ce va trece omologarea la nivel internațional”, a declarat Dodon.

Președintele a reiterat că vaccinarea trebuie să fie benevolă.

Populare