Connect with us

Politică

Igor Dodon: Dacă voi merge la un nou mandat, care va fi ultimul, atunci îți pui alte obiective, mai strategice, nu cum să arăți mai bine pentru alegători

Diferența dintre un om de stat și un om politic este foarte mare. Omul politic se gândește la următoarele alegeri, iar omul de stat se uită la interesele statului, indiferent dacă va pierde sau nu din ratingul personal pentru a atinge obiectivul în interesul țării. Declarația îi aparține președintelui Igor Dodon și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.

Șeful statului a mai precizat, că anul trecut, când a fost dat jos regimul lui Vlad Plahotniuc, Igor Dodon s-a manifestat ca un om de stat.

Șeful statului a fost întrebat care va fi diferența dintre Igor Dodon în primul mandat de președinte, și Igor Dodon – în cel de-al doilea mandat. “Va fi mai experimentat, mai echilibrat, mai strategic”, a răspuns președintele.

Totodată, Igor Dodon a precizat: “Dacă voi merge la un nou mandat, iar șansele sunt foarte mari, evident acesta va fi ultimul mandat și atunci îți pui alte obiective. Nu cum să arăți mai bine pentru un grup sau alt grup de alegători pentru a obține încă un vot de încredere. Apar lucruri mai strategice, unde poate trebuie să cedezi mai mult”.

Populare