Connect with us

Politică

Igor Dodon: Actuala guvernare a întreprins mai multe acțiuni pentru întoarcerea miliardului furat

Igor Dodon a prezentat, în cadrul emisiunii de vineri, un șir de dovezi care confirmă complicitatea Maiei Sandu la frauda bancară. Dodon a adus probe în care a arătat cum Maia Sandu votează pozitiv și ridică mâna la toate proiectele din Guvern, care pregătesc furtul miliardului.

Astfel, la 19 iunie 2013, când s-a decis în Guvern micșorarea cotei statului în BNM de la 56 la 33, Maia Sandu a votat pro. Sandu a ridicat mâna și la documentul votat în  25 septembrie 2014, când s-a modificat legislația pentru a face posibil furtul miliardului. Același lucru îl face Maia Sandu și pe 13 noiembrie 2014, când s-a dat garanții la 9,5 miliarde de lei.

Pe 27 martie 2015, când deja în Parlament era formată comisia de anchetă la inițiativa PSRM, Maia Sandu a votat în Guvern pentru a aloca garanții suplimentare de încă 5,3 miliarde de lei.

”Acum o faceți pe deșteapta. Oamenii trebuie să știe. Toate aceste lucruri sunt votate de Maia Sandu. Parcă pretindeți că sunteți economist, vă lăudați peste tot că ați lucrat a Banca Mondială, atunci de ce, dacă sunteți așa mare specialist, ați votat toate aceste prostii”, a întrebat Dodon în cadrul emsiunii.

Igor Dodon a menționat, anterior, că actuala guvernare a întreprins mai multe acțiuni pentru întoarcerea miliardului furat, iar la ziua de astăzi s-a reușit recuperarea a aproape jumătate din suma fraudată. Este vorba de 6,4 miliarde de lei din 13 miliarde furate.

Populare