Connect with us

Toate

Igor Dodon a vizitat biserica „Acoperământul Maicii Domnului”, care a fost renovată cu susținerea președintelui

Igor Dodon a vizitat familia Bejenaru din orașul Drochia, care a rămas fără locuință în vara anului curent, în urma unui incendiu devastator. Imediat după nenorocire, șeful statului a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru renovarea casei, iar astăzi au loc lucrările de reparație.

“Am venit cu mai multe daruri pentru această familie pătimită: electrocasnice, mobilier, un notebook pentru lecții online, rechizite școlare, obiecte de primă necesitate”, a povestit președintele pe Facebook.

Andrei și Ecaterina Bejenaru cresc nouă copii cu vârstele cuprinse între 1 și 20 de ani și sunt în așteptarea celui de-al 10-lea copil.

În cadrul vizitei în raionul Drochia, președintele a mers și la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Miciurin, unde a discutat cu parohul bisericii.

“Am rămas plăcut surprins de lucrările de renovare care au fost desfășurate și la care am contribuit anterior. Am dat asigurări că voi oferi și în continuare suportul necesar deoarece credința ortodoxă și valorile tradiționale sunt tezaurul moștenit de la strămoșii noștri, iar noi trebuie să le păstrăm cu sfințenie. M-am rugat pentru pace în țară, pentru sănătatea poporului nostru. De asemenea, am vorbit și cu locuitorii satului Miciurin despre problemele cu care se confruntă și le-am promis suportul necesar”, a spus Igor Dodon.

În timp ce se afla în raionul Drochia, șeful statului s-a întâlnit și cu autoritățile locale. În cadrul discuțiilor cu președintele raionului, Alexei Vasilean, au fost abordate problemele ce țin de agricultură, dezvoltarea infrastructurii, combaterea pandemiei de COVID-19 și funcționarea instituțiilor de învățământ. De asemenea, s-a discutat despre prestațiile sociale în raionul Drochia, problema cadrelor, inclusiv în instituțiile medicale.

Populare