Connect with us

Politică

Igor Dodon a povestit ce subiecte au fost discutate la ședința coaliției de guvernare PSRM-PDM

La ședința coaliției de guvernare, care a avut loc în ziua de marți, 1 septembrie, au fost abordate mai multe subiecte sociale și economice. Totodată, a fost discutată soarta coaliției de guvernare PSRM-PDM, care a rămas cu 48 de deputați în Parlament. Despre aceasta a relatat șeful statului Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Șeful statului a fost întrebat dacă PSRM își va îndeplini angajamentele și le va oferi democraților funcția de premier sau cea de președinte al Parlamentului.

„Când am creat coaliția erau 36 socialiști și vreo 26 democrați, acum 37 socialiști și 11 democrați. Întrebarea ce facem mai departe cu această coaliție. Noi angajamentele noastre tot timpul le respectăm, dar cum să votezi un premier sau un spiker, dacă avem doar 48 de mandate. Din această cauză trebuie dizolvat parlamentul. Dar eu cred că deznodământul va fi în următoarele săptămâni, când vor fi ședințele Parlamentului și vom vedea cum se votează pachetul de legi propus de Guvern”, a răspuns șeful statului.

Săptămâna viitoare Parlamentul se va întruni în prima ședință din această sesiune. Pe ordinea de zi vor fi mai multe proiecte importante, printre care și pachetul de măsuri de susținere a producătorilor agricoli care au avut se suferit din cauza secetei.

Populare