Connect with us

Politică

Igor Dodon a discutat cu locuitorii din Carahasani, Ștefan Vodă, despre situația din agricultură

Igor Dodon a discutat cu locuitorii din Carahasani, Ștefan Vodă, despre situația din agricultură și măsurile de susținere a sectorului în condițiile unei secete fără precedent.

La întâlnirea, care a avut loc în incinta depozitului de cereale, au participat mai mulți producători agricoli. Aceștia și-au exprimat recunoștința pentru subvențiile alocate de Guvern pentru compensarea pierderilor la roada cerealelor din grupa I. Agricultorii au remarcat că, pentru prima dată în ultimele trei decenii, au primit un asemenea ajutor. Igor Dodon le-a mulțumit pentru munca și eforturile pe care le depun în vederea asigurării securității alimentare a țării.

În satul Talmaza, Igor Dodon a vorbit despre programele menite să creeze noi locuri de muncă pentru tineri și motivarea acestora ca să lucreze anume în sate. Dodon a remarcat insuficiența forței de muncă în raioanele țării și a vorbit despre inițiativa de dublare a salariilor pentru lucrătorii medicali, programul de acordare a creditelor preferențiale pentru procurarea locuințelor.

Populare