Connect with us

Politică

VIDEO// Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Steven Mark Fisher, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei în Republica Moldova

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Steven Mark Fisher, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei în Republica Moldova.

Șeful statului a reiterat interesul țării noastre în consolidarea relațiilor cu Marea Britanie după Brexit prin negocierea unui Acord de Parteneriat Politic și Comerț.

“Acest acord va transpune prevederile Acordului de Asociere Moldova – UE ce se vor aplica bilateral și vor include atât componenta politică, cât și cea economică și a comerțului liber. Am specificat că guvernele țărilor noastre urmează să întreprindă măsurile necesare pentru asigurarea cadrului juridic corespunzător pentru a evita impactul negativ asupra agenților economici după Brexit, precum și pentru a impulsiona comerțul bilateral”, a menționat președintele.

Vorbind despre începutul campaniei electorale, Igor Dodon a precizat că autoritățile sunt determinate să organizeze alegeri libere, democratice și corecte în conformitate cu legislația și standardele internaționale, precum și cu implicarea masivă a observatorilor internaționali.

Populare