Connect with us

Politică

Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Federației Ruse Oleg Vasnețov

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Federației Ruse Oleg Vasnețov. Oficialii au discutat un spectru larg de chestiuni cu privire la relațiile bilaterale dintre cele două state. În cursul dialogului s-a vorbit și despre  Forumul Economic moldo-rus, care urmează să se desfășoare la 1 octombrie, dar și despre ședința online a Comisiei Interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică din 2 octombrie.

„Am fost unanimi în opinia că, în pofida crizei pandemice, organizarea acestor două evenimente va impulsiona considerabil dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Moldova și Rusia”, a menționat șeful statului.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, Igor Dodon a discutat cu președintele rus Vladimir Putin despre cele mai actuale probleme din agenda bilaterală, inclusiv negocierile cu privire la creditul rus de 200 milioane de euro, ajutorul umanitar pentru fermierii din Moldova, obținerea vaccinului autorizat împotriva coronavirusului, precum și posibila reluare a traficului aerian și feroviar dintre țările noastre.

În timpul apropiat, aceste și alte subiecte vor fi discutate de către prim-miniștrii Moldovei și Rusiei.

Populare