Connect with us

Politică

Haideți și-om închide țara, că aici sunt pensionari și nu lucrează nimeni sau hai s-o unim cu România

Igor Dodon susține că educația și medicina, școlile și spitalele, sunt în funcția socială a statului, care este obligat să asigure acest lucru, indiferent de costuri. Dodon a amintit, în cadrul emisiunii de vineri, despre reforma Maiei Sandu prin care s-au închis școlile acolo sunt puțini copii și, care în cele din urmă, a dus la depopularea satelor. 

”Am auzit astfel de opinie, în special de la aceștia cu rucsaciocul de la Harvard, haideți să închidem satele pentru că acolo nu sunt copii, școlile. Haideți și-om închide țara, că aici sunt pensionari și nu lucrează nimeni sau hai s-o unim cu România”, a declarat ironic Dodon.

Potrivit lui Dodon, când închizi școala într-un sat, asta înseamnă că satul dispare, pentru că tineretul nu poate rămâne acolo unde nu este școală și grădiniță.

”Nu trebuie să economisim pe aceasta, mai bine economisim pe alte chestii. Dar ce făcea Maia Sandu? Nu ajungea 40-50 de mii de lei în buget anual, închidea școala. Mare economie a făcut. Dar ca să ducem copiii cu autobuzul dintr-un sat în altul, cât costă”, a spus Dodon.

Igor Dodon susține că școala primară și gimnaziul trebuie să fie în fiecare sat, indiferent de numărul copiilor din localitate.

Populare