Connect with us

Politică

Guvernul propune extinderea, până la 30 septembrie 2021, a Programului de rambursare a TVA pentru producători agricoli afectați de calamitățile naturale

Guvernul propune extinderea, până la 30 septembrie 2021, a Programului de rambursare a TVA pentru producători agricoli afectați de calamitățile naturale. Acțiunea se conține în documentul ”Măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021”, supus dezbaterilor publice.

În septembrie 2020, Guvernul a adoptat mai multe măsuri pentru susținerea sectorului agricol afectat de calamitățile naturale, printre care și instituirea unor condiții favorabile de aplicare la Programul de subvenționare a dobânzilor și Programul de rambursare a TVA. Documentul prevede subvenționarea dobânzilor achitate indiferent de perioada contractării creditelor și instituirea moratoriului la controalele fiscale până la 31 decembrie 2020.

Seceta din acest an a compromis roada culturilor cerealiere și a celor pomicole. Guvernul a alocat suplimentar din buget 300 de milioane de lei pentru a acorda suport producătorilor afectați de secetă și grindină.

Populare