Connect with us

Politică

Guvernul propune continuarea și în anul 2021 a Programului de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli afectați de calamitățile naturale

Guvernul propune continuarea și în anul 2021 a Programului de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli afectați de calamitățile naturale. Potrivit proiectului Politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, acest termen va fi prelungit până la 30 septembrie 2021.

Conform Guvernului, în anul curent, agricultura este unul din domeniile economiei naționale care suportă atât consecințele calamităților naturale, cât și efectele cauzate de situația epidemiologică. În acest sens, continuarea măsurilor de susținere a agenților economici din agricultură este iminent necesară.

Guvernul a aprobat, la începutul lui septembrie, mai multe măsuri de susținere a sectorului agricol afectat de seceta din acest an. Este vorba despre condiții mai favorabile de aplicare la Programul de subvenționare a dobânzilor și Programul de rambursare a TVA de către producătorii agricoli afectați de calamitățile naturale. Legea mai prevede subvenționarea dobânzilor achitate indiferent de perioada contractării creditelor și instituirea moratoriului la controalele fiscale până la 31 decembrie 2020.

Seceta din acest an a compromis roada culturilor cerealiere și a celor pomicole. Guvernul a alocat suplimentar din buget 324 de milioane de lei pentru a acorda suport producătorilor afectați de secetă și grindină.

Populare