Connect with us

Politică

Guvernul a majorat de la 16 la 18 numărul platformelor industriale. Îl listă au fost incluse Cimișlia și Ceadâr-Lunga

Guvernul a majorat de la 16 la 18 numărul platformelor industriale multifuncționale (PIM), ce vor fi inaugurate în mai multe raioane ale țării la inițiativa lui Igor Dodon. În lista raioanelor unde vor fi construite asemenea platforme au fost incluse Cimișlia și Ceadâr-Lunga.

Tot astăzi, Executivul a aprobat Programul-pilot de creare a platformelor industriale multifuncționale, precum și a desemnat Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii în calitate de Unitate de implementare.

Programul se va finanța anual de la bugetul de stat în limita mijloacelor alocate în acest scop. Conform Legii bugetului de stat pentru anul 2020, pentru crearea infrastructurii PIM sunt prevăzute mijloace financiare în sumă de 50 de milioane lei. Totodată, au fost estimate resurse financiare necesare pentru crearea a 18 platforme industriale, pe parcursul a 3 ani, în sumă estimativă de 200 de milioane de lei, dintre care 89% va fi utilizată pentru dezvoltarea conceptului și crearea infrastructurii PIM.

Potrivit Guvernului, implementarea acestui proiect va contribui la atragerea investițiilor în cadrul fiecărui PIM de cel puțin 20 de milioane de lei și crearea a cel puțin 100 locuri de muncă în cadrul fiecărei platforme industriale.

Populare