Guvernul a decis majorarea cu 50 % a indemnizațiilor pentru tinerii lucrători medicali

3 mai 2017 15:362 comentariiVizualizări:

Indemnizația unică pentru tinerii specialiști medico-sanitari şi farmaceutici încadrați în câmpul muncii în mediul rural, conform repartizării Ministerului Sănătăţii, va spori cu 50%. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri.

Foto: gov.md

Foto: gov.md

Astfel, indemnizaţia unică pentru medici şi farmacişti va creşte de la 30 mii la 45 mii lei, iar pentru personalul medical şi farmaceutic mediu se va majora de la 24 mii lei la 36 mii lei.

Sprijinul financiar va fi alocat în patru tranşe egale a câte 11,25 mii lei pentru medici şi farmacişti și în mărime de 9 mii de lei pentru personalul medical şi farmaceutic mediu. Prima tranşă se va achita după prima lună de muncă, iar următoarele – la finele fiecărui an de activitate.

Modificările operate la Legea ocrotirii sănătăţii urmăresc crearea unor condiții atractive de muncă în domeniul medical, pentru a asigura instituțiile de profil cu personal calificat și, respectiv, a spori performanța acestora.

2 Comments

  • Constructiv

    Trebuia sa se facă ceva ca sa fie motivati tinerii specialiști, sa rămână sa muncească acasă. Sper ca în cele din urma sa mai aibă încă o majorare a salariul celor din sectorul sănătății

  • uncleded

    Dar de ce nu se acorda o atentie sporita celor mai vechi in domeniu? De ce nu le majoreaza si lor salariile?

Leave a Reply