Connect with us

Politică

Guvernarea PAS dă vina pe uraganul Ida din SUA pentru scumpirile carburanților din Moldova

Scumpirea carburanților din ultimele zile ar fi cauzată de uraganul Ida pe coasta de Est a Americii de Nord. Astfel sună explicația celor de la Agenția Națională de Reglementare în Energetică, după ce astăzi benzina și motorina s-au scumpit pentru a patra zi consecutiv.

„Ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic”, se arată în comunicatul emis de ANRE.

Totodată, agenția informează că, mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.

Amintim că, Legea lăudată de PAS și de deputatul Radu Marian, mai dă și mâine câte o palmă șoferilor. Mai exact ANRE a stabilit pentru ziua de mâine, 8 septembrie, prețuri mai mari pentru benzină și motorină:

– Pentru benzina COR 95 – 20,52 lei/litru, cu 13 bani mai mult decât plafonul anterior

– Pentru motorină – 16,63 lei/litru, în creștere cu 21 bani.

Nici o zi fără scumpiri la carburanți. Legea lăudată de PAS, mai dă și mâine câte o palmă șoferilor

Populare