Gripa lovește în țările vecine. În România, autorităţile au creat o minivacanţă pentru elevi, pentru a evita extinderea îmbolnăvirilor

27 ianuarie 2019 13:390 comentariiVizualizări:

Gripa nu se dă bătută, ba din contra, loveşte în locuitorii Bulgariei şi Ungariei, unde a fost declarată stare epidemică, după ce zeci de oameni au murit. În România, autorităţile au creat o minivacanţă pentru elevi, pentru a evita extinderea îmbolnăvirilor. Şi în Ucraina, 25 de şcoli din Kiev au fost închise, iar peste 95 de mii de oameni au suferit de gripă, în doar câteva săptămâni.

„Când am venit, deja aveam pneumonie. Mă durea tot. Aveam febră, nu puteam respira, nu puteam dormi pe partea dreaptă. Mă sufocam şi tuşeam”.

Potrivit autorităţilor din Ucraina, din octombrie anul trecut şi până în prezent, au fost confirmate 25 de decese, iar aproape trei milioane de persoane au suferit de gripă sau infecţii virale respiratorii acute.

În România, virusul a făcut deja 36 de victime în acest sezon. Autorităţile au creat o minivacanţă pentru elevi, de joi până duminică, pentru a evita extinderea îmbolnăvirilor. Totuşi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile va anunţa abia marţi dacă declară epidemie de gripă.

Situaţia epidemiologică este destul de gravă şi în Bulgaria. În 15 regiuni au fost închise şcolile, în timp ce în Vidin şi Ruse a fost declarată epidemie de gripă. Autorităţile de la Sofia au anunţat că din cauza virusului, 12 oameni au murit, între care cinci copii.

La fel şi în Ungaria a fost declarată stare de epidemie, după ce a fost depăşit pragul de 1.500 de îmbolnăviri la fiecare 100 de mii de locuitori. Deşi spitalele nu duc lipsă de vaccinuri, pacienţi refuză să se imunizeze.

Leave a Reply