Connect with us

Politică

Grigore Novac, către ambasadorul UE: Maia Sandu a fost parte a ”poveștii de succes” în perioada când a fost furat un miliard

Deputatul PSRM, Grigore Novac, se întreabă dacă afirmația ambasadorului Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, potrivit căreia în formarea noului guvern participă cei care au fost implicați în furtul miliardului, vizează și echipa Maiei Sandu.

”El se referă la echipa Maiei Sandu, care a fost parte a ”poveștii de succes a Uniunii Europene” în perioada când a fost furat un miliard de dolari din trei bănci moldovenești și care acum participă la formarea Guvernului Gavrilița? Vom aminti că miliardul a fost furat în 2014-2015, cu implicarea directă a celor care erau la guvernare în țara pe care Uniunea Europeană o numea ”povestea de succes a UE”. Maia Sandu a făcut parte din guvernele din perioada când se fura miliardul”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul amintește că, Maia Sandu a votat personal, fiind membru de guvern, pentru acordarea mai multor miliarde de lei garanție de stat pentru băncile devalizate, datorie care mai apoi a fost pusă pe umerii cetățenilor Republicii Moldova.

”A recunoscut acest vot pentru miliardele oferite garanții de stat chiar Maia Sandu. Prin urmare, cetățenii țării noastre și-ar dori ca ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, să fie mai explicit în afirmațiile despre сei care sunt implicați în furtul miliardului. Și dacă tot a decis să se implice activ în politica internă a Republicii Moldova, să o facă echidistant și să dea toate numele, fără omisiuni ca în proverbul: „e nemernic(ă), dar e nemernicul(a) nostru(a)””, notează parlamentarul.

Populare