Grecia îşi scoate la VÂNZARE INSULELE. Vezi cele mai ieftine 11 insule

15 iulie 2015 8:260 comentariiVizualizări:

Zeci de insule private din Grecia au fost scoase la vânzare. Potrivit unui agent imobiliar, vânzarea unor asemenea insule va lua avânt în următorii ani. Preţurile sunt variate, însă unele dintre cele mai ieftine insule pot fi achiziţionate cu un preţ cu care s-ar putea cumpăra un apartament în Londra.

FOTO Private Island Online

FOTO Private Island Online

Grecia are între 1.200 şi 6.000 de insule, potrivit diverselor estimări, neexistând niciun răspuns definitiv privind numărul exact al insulelor deţinute de Guvern. Însă se ştie că zeci de insule private sunt de vânzare, notează „Business Insider“.

Un agent imobiliar britanic, Knight Frank, prevede în următorii ani „vânzări nemaivăzute“ a insulelor greceşti private. În cazul în care Guvernul de la Atena devine chiar disperat, ar putea să scoată la vânzare şi el insulele deţinute pentru a strânge cei 50 de miliarde de euro de care este nevoie ca garanţie pentru a linişti creditorii, este de părere acesta.

Pe website-ul Private Islands Online, unele insule costă doar trei milioane de euro, sumă cu care se achiziţionează un apartament în Londra, explică agentul.

Iată câteva insule greceşti de vânzare:

11. Insula Omfori – 50 de milioane de euro

Localizare: Marea Ionică Stadiu de dezvoltare: parţial Mărime: 4.500.000 de metri pătraţi.

Această insulă parţial dezvoltată are de fapt o singură construcţie. Totuşi, are deja permisele pentru planurile de dezvoltare a 20 de procente din insulă. Potrivit website-ului Private Islands Online, în cazul în care cumpărătorul poate dovedi că este o investiţie bună să construiască mai multe proprietăţi, Guvernul grec ar putea acorda licenţe de construcţie.

10. Insula Dulichium – 40 de milioane de euro

Localizare: Marea Ionică Stadiu de dezvoltare: nu se aplică Mărime: 5.400.000 de metri pătraţi.

Aceasta este cea mai mare insulă privată aflată în vânzare în Grecia. Cel mai înalt punct al insulei este de 250 de metri deasupra nivelului mării. Pe insulă sunt aproximativ 4.000 de măslini. Insula nu este dezvoltată, dar prezintă o ocazie pentru cineva care vrea s-o transforme într-o destinaţie de lux.

9. Insula Nordică din Egeea – 35 de milioane de euro

Localizare: Chora Stadiu de dezvoltare: nu se aplică Mărime: 348.029 de metri pătraţi..

Online Insula este la doar jumătate de oră distanţă, cu barca rapidă, de Atena. Mai mulţi dezvoltatori internaţionali sunt interesaţi de ea, potrivit Private Islands Online, datorită proximităţii ei de capitala Greciei.

8. Sfântul Thomas – 15 milioane de euro

Localizare: Golful Saronicos, lângă Corint Stadiu de dezvoltare: nu se aplică Mărime: 1.214.057 de metri pătraţi.

Insula Sfântul Thomas se află la doar 20 de minute distanţă de Corint şi la doar 45 de minute distanţă de Atena. Insula este parte şi din „lanţul Diapori“ din golful Saronicos, o regiune din Grecia renumită pentru peisajele de smarald.

7. Insula Nafsika – 6,9 milioane de euro

Localizare: Marea Ionică Stadiu de dezvoltare: nu se aplică Mărime: 4.997.868 de metri pătraţi. Insula Nafsika a fost vândută recent, dar încă apare pe site-ul Private Islands Online. Această insulă muntoasă este unul dintre ultimele locuri nedezvoltate din Marea Ionică: are golfuri adăpostite, trei porturi naturale mari şi puncte de observaţie la înălţime.

6. Insula Kardiotissa – 6,5 milioane de euro

Localizare: Marea Egee Stadiu de dezvoltare: nu se aplică Mărime: 1.133.120 de metri pătraţi. Această proprietate se află în inima Mării Egee şi are legături perfecte de transport, fiind considerată excelentă pentru stabilirea unor facilităţi pentru navigare, scufundare şi sporturi de aventură.

5. Nissos Sofia – 5,5 milioane de euro

Localizare: Marea Ionică Stadiu de dezvoltare: nu se aplică Mărime: 176.000 de metri pătraţi. Insula privată a fost desemnată drept sit RAMSAR, adică un teritoriu de importanţă internaţională. Acest lucru înseamnă că zona are garantat un nivel mare de intimitate deoarece navele comerciale nu au voie să-i străbată apele.

4. Insula Kythnos – 5 milioane de euro

Localizare: vestul insulelor Ciclade, înconjurată de Marea Egee Stadiu de dezvoltare: complet Mărime: 191.182 metri pătraţi. Insula este la distanţă de doar o oră de Atena, cu barca, şi are deja construite 20-25 de locuinţe mici.

3. Insula Stroggilo – 4,5 milioane de euro

Localizare: Dodekanisa Stadiu de dezvoltare: nu se aplică Mărime: 218.530 metri pătraţi, Stroggilo se află în apropierea insulei populare Marathos, din Marea Egee. Deşi nu este dezvoltată, site-ul Private Islands Online scoate în evidenţă că apa poate deveni potabilă cu ajutorul unui proces de filtrare simplu şi că se poate instala electricitate din Marathos.

2. Insula Gaiei – 3 milioane de euro

Localizare: Grupul Echinades, Marea Ionică Stadiu de dezvoltare: parţială Mărime: 174.014 metri pătraţi. Insula aceasta este numită „locul de joacă al milionarilor“ de Private Island Online datorită faptului că este deţinută de o companie privată ce a aprobat construcţia a şase vile şi permisiunea de a subdiviza insula în şase loturi. Insula costă mai puţin decât o casă localizată în regiunile luxoase ale Londrei.

1. Peninsula Lihnari – 3 milioane de euro

Localizare: 10 minute la vest de Corint Stadiu de dezvoltare: parţial Mărime: 384.451 metri pătraţi. E posibil ca actualii proprietari să încerce să vândă rapid Lihnari deoarece preţul a fost de curând tăiat la jumătate. Pe proprietate există câteva locuinţe de lux construite, dar şi apă potabilă, un drum şi mulţi măslini.

Sursa: adevarul.ro

Leave a Reply