Greceanîi, despre inițiativele ACUM: Sunt declarații populiste

26 martie 2019 15:380 comentariiVizualizări:

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, susține că declarațiile Maiei Sandu și ale lui Andrei Năstase, potrivit cărora blocul ACUM este gata să-și asume actul guvernării, sunt unele populiste. O declarație în acest sens a fost făcută cu puțin timp în urmă, după întrevederea cu Igor Dodon, scrie Deschide.md.

„Am lansat propunerea către blocul ACUM, dar până în prezent încă nu am primit nici un răspuns. Cred că este conform tuturor standardelor europene – partidul care a obținut cea mai mare încredere din partea cetățenilor, din partea alegătorilor ca acest partid să vină cu propunerea de a începe negocierile și a trece, inclusiv, la formarea guvernării”, a declarat lidera PSRM.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, orice declarație făcută în spațiul public nu are nici un sens atâta timp cât forțele politice refuză să se așeze la masa de negocieri.

„Aceste inițiative putem să le discutăm doar la etapa când începem negocierile cu vreunul dintre partidele politice, cu fracțiunile politice. Rămânem deschiși, suntem gata să negociem… Chemăm pe toți la responsabilitate. Toți să-și lase ambițiile sale proprii, politice, de funcții, de alt gen. haideți să începem să discutăm… Dacă vreți opinia mea, sunt declarații populiste”, a declarat politiciana.

Amintim că în cadrul unei conferințe de presă, Andrei Năstase și Maia Sandu au anunțat că cei 26 de deputați au decis înaintarea liderului PPDA la funcția de președinte al Parlamentului, iar lidera PAS – la funcția de premier. Năstase șiSandu au declarat că în opinia lor, soluția cea mai viabilă este crearea unui Guvern minoritar.

Totodată, Năstase și Sandu au anunțat că în Parlament vor fi formate două fracțiuni ale PPDA și PAS, însă, cele două formațiuni vor colabora în continuare și în acest sens au semnat un Acord de colaborare.

Leave a Reply