Connect with us

Politică

VIDEO // Greceanîi, de Ziua comemorării victimelor fascismului: Este o zi a memoriei, o zi în care îi pomenim pe toți cei care au luptat

De Ziua comemorării victimelor fascismului, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a depus flori la Complexul Memorial Eternitate.

“Astăzi se împlinesc 80 de ani de când Germania nazistă a atacat Uniunea Sovietică, 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Acest război a intrat în istoria omenirii ca fiind cel mai sângeros care a luat viața a peste 26 de milioane de oameni. Poporul nostru, la fel ca popoarele tuturor celorlalte țări care au luptat cu fascismul, a trecut prin greutăți și suferințe inumane.

Din anul 2002, pe 22 iunie în Republica Moldova este consemnată Ziua comemorării victimelor fascismului. Este o zi a memoriei, o zi în care îi pomenim pe toți cei care au luptat, cei care au căzut pe câmpul de luptă. Totodată, astăzi deplângem milioane de victime ale torturii în lagărele de concentrare naziste, ale bombardamentelor, foamei și suferinței extreme. Este o filă dureroasă din istoria omenirii care trebuie păstrată vie în amintire pentru a nu mai admite asemenea tragedii”, a declarat Greceanîi, după ceremonie.

Populare