Ghimpu face țăndări mitul integritărții lui Năstase: L-a ajutat pe Victor Țopa să ia ilegal acțiunile de la Victoriabank ale Galinei Proidisvet

9 ianuarie 2019 13:591 comentariuVizualizări:

Liderul PPDA, Andrei Năstase, l-a ajutat pe oligarhul Victor Ţopa să o deposedeze illegal de acţiuni pe fosta vicepreşedintă a Victoriabank, Galina Proidisvet. Subiectul a fost readus în discuţie de preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, într-o postare pe Facebook.
“Victor Ţopa, împreună cu Andrei Nâstasele i-au luat doamnei Proidisvet acțiunile, punându-i în Moscova cuțitul la gât”, a scris Mihai Ghimpu.
Amintim că în august 2010 pe numele lui Victor Țopa a fost pornit un dosar penal pentru sechestrarea, șantajarea şi delapidarea forţată a Galinei Proidisvet de un pachet de acţiuni ale Victoriabank. Galina Proidisvet a declarat că, pentru a ceda acţiunile, a fost sechestrată într-un hotel de la Moscova, de către Victor Țopa.
Pentru această crimă, Țopa a fost găsit vinovat și condamnat definitiv la 12 ani de pușcărie în Republica Moldova.

sursa//today.md

1 Comment

  • Și Năstase are să ne zică că Plahotniuc e de vină, istorie veche, dar faptul rămâne fapt, în sfârșit odată și Ghimpu a spus adevărul…

Leave a Reply