Gheorghe Arpentin este noul director al ONVV

22 august 2016 16:300 comentariiVizualizări:

Oenologul Gheorghe Arpentin a câştigat concursul pentru funcţia de director al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului. Funcţia a devenit vacantă după ce fostul director, Dumitru Munteanu, a depus cerere de demisie, scrie finewine.md.

1

La concursul pentru selectarea noului director al ONVV au participat doi candidaţi: Gheorghe Arpentin şi actualul adjunct al ONVV, Vlad Grosu. În rezultatul concursului, director al ONVV a fost ales cu unanimitate de voturi Gheorghe Arpentin.

Gheorghe Arpentin a fost preşedintele Uniunii Oenologilor din Moldova, are mandat de expert al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV). De asemenea, este degustator autorizat, membru profesionist al societăţii americane de oenologie. În Moldova este cunoscut şi ca autorul vinurilor Pelicanul Negru.

Oficiul Național al Viei şi Vinului (ONVV) este o instituţie publică, organizată printr-un parteneriat public-privat, responsabilă de implementarea politicilor publice în industria vinului. Directorul ONVV este ales în funcţie pe bază de concurs de către o comisie de evaluare şi numit în funcţie prin ordinul Ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, pentru un termen de 4 ani.

Leave a Reply