Connect with us

Politică

Generalul Ion Costaș intenționează să candideze la prezidențialele din 1 noiembrie

Generalul Ion Costaș, care a fost în anii ’90 ministru al Afacerilor Interne și ministru al Apărării, a depus miercuri, 2 septembrie, la Comisia Electorală Centrală documentele pentru înregistrarea grupului de inițiativă în vederea susținerii la funcția de președinte al R. Moldova, el intenționând să candideze independent, transmite ZdG.

Costaș susține că a fost „pus într-o situație când nu am putut să renunț la cerința oamenilor de bună-credință a combatanților, participanților la război”.

„Mă implic în această bătălie pentru a candida și a aduce la conducerea acestei fâșii de pământ oameni sănătoși la cap, la suflet, oameni curați, cinstiți. Să terminăm cu hoția, cu oligarhii, cu banditismul, să luptăm pentru niște lucruri sacre pe care trebuie să le lăsăm pentru copiii, nepoții noștri – un teren nu atât de pârjolit, dar fertil, ca ei să vrea să trăiască aici”, a declarat Costaș.

Cât despre prioritățile sale, în cazul în care va deveni șef de stat, generalul a afirmat că se declară împotriva stataliștilor, vrea unirea cu România, „unica soluție viabilă pentru a ne integra în spațiul european”, precum și „lupta cu hoții, criminalii businessmeni, oligarhia, iar justiția să fie independentă”.

Ion Costaș are 76 de ani și a fost deputat în Primul Parlament al R. Moldova. Și-a început cariera militară în 1967. În 1990 a devenit ministru de Interne, fondând Poliția R. Moldova, iar în 1992 – fondator și primul ministru al Apărării.

Populare