Connect with us

Politică

FOTO // În inspecție la drumuri. Igor Dodon a verificat cum decurg lucrările de reabilitare a mai multor drumuri din nordul țării

Igor Dodon a verificat lucrările de reparație sau reabilitare a câteva sectoare de drum din nordul țării. Șeful statului a mers pe șantierul de pe strada Decebal din orașul Bălți, care se repară din surse alocate din bugetul de stat. În total, pentru reabilitarea tronsoanelor municipale, la solicitarea lui Igor Dodon, s-au alocat 25 mil. de lei.

“Reabilitarea drumurilor din țară este unul din obiectivele de bază a actualei guvernări. În acest scop guvernul a alocat în anul curent aproximativ 6 miliarde de lei”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, președintele a verificat drumul care duce spre satul Mărăndeni, raionul Fălești, cu o lungime de 2,9 km. Repara’ia acestei por’iuni a fost finalizat[ recent. Pentru proiect s-au alocat 3,6 milioane de lei din contul Fondului rutier al Consiliului raional Fălești. Cel de-al treilea tronson inspectat de președinte este drumul de acces peste Calea ferată în satul Catranîc Gara, raionul Fălești. Drumul respectiv face parte din traseul național Bălți – Fălești – Sculeni și are o lungime de 59 km. Pentru acest proiect Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare a alocat 50 milioane euro.

Populare