Connect with us

Politică

Fost președinte CC: Simpatizanții Președinției tot mai des vorbesc în numele poporului, de parcă nu Parlamentul sau Guvernul reprezintă poporul

„În ultimele zile, simpatizanții Președinției tot mai des vorbesc în numele poporului, de parcă nu Parlamentul sau Guvernul reprezintă poporul, numai ei conștientizează  că poporul dorește alegeri anticipate, poporul așteaptă, poporul cere, poporul retrăiește, poporul se nelineștește, așteaptă de la ei salvare etc. Însă careva măsuri care ar îndreptăți așteptările poporului nu sunt propuse” . Opinia a fost expusă de către fostul președinte al Curții Constituționale Victor Pușcaș pe Facebook.

Juristul mai spune că Președinția condusă de Maia Sandu a lansat o campanie împotriva organului reprezentativ al statului – Parlamentul Republicii Moldova. Totodată, expertul în drept constituțional spune că dacă Maia Sandu nu se va conforma legii, atunci ea riscă să fie suspendată, iar președintele Parlamentului va desemna candidatul la funcția de premier.

Situația va fi întoarsă în albia constituțională, iar rezultatele referendumului de demitere a președintelui nu mai contează, a conchis Pușcaș.

Populare