FLASH! După alegerile parlamentare, PLDM va depune o nouă INIŢIATIVĂ de organizare a unui REFERENDUM privind alegerea şefului statului

21 octombrie 2014 15:542 comentariiVizualizări:

Partidul Liberal Democrat va veni cu o nouă iniţiativă despre organizarea unui referendum privind alegerea directă a şefului statului după alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

video-palihovici-despre-soarta-legilor-nevotate-in-parlament-1413817163

„Partidul nostru va veni cu o nouă inițiativă de organizare a referendumului după alegerile parlamentare, pentru a nu ne pomeni în 2016, într-o nouă situație de blocaj cu alegerea președintelui, atunci cînd își finalizează mandatul președintele Timofti”, a declarat vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, într-un interviu pentru Unimedia.

Curtea Constituţională a respins recent o sesizare a depusă de deputaţii PLDM şi PLR care viza organizarea unui referendum privind alegerea directă a şefului statului, concomitant cu alegerile parlamentare.

 Anterior, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a spus că organizarea unui referendum privind alegerea directă a şefului statului ar fi oportună odată cu alegerile locale din 2015.

 “Propunerea noastră a fost să nu venim în grabă, să nu ne agităm, să lucrăm serios, să analizăm toate considerentele necesare pentru asta e nevoie de timp suplimentar. Noi am propus un asemenea exerciţiu să fie organizat odată cu alegerile generale locale”, a declarat Marian Lupu.

Foto: Unimedia

2 Comments

Leave a Reply