Connect with us

Politică

Expertul în drept Nicolae Eșanu îl face PRAF pe deputatul PAS Sergiu Litvinenco: Chiar mă întreb ce au fumat?!

Expertul în drept, membru al Comisiei de la Veneția, Nicolae Eșanu, a criticat dur scenariile prezentate de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, privind dizolvarea Parlamentului. Într-o postare pe Facebook, Eșanu s-a arătat indignat de faptul că PAS și Maia Sandu încearcă în mod conștient să încalce prevederile Constituției.

“Chiar mă întreb ce au fumat cei care spun ca Parlamentul ar putea fi dizolvat în rezultatul manevrelor Președintelui, care ar refuza timp de trei luni să desemneze un candidat pentru funcția de Prim-ministru sau împreună cu unul sau mai mulți complici organizează un spectacol, care nu ar permite să se ajungă la vot în Parlament. Și păcat ca nu avem posibilitatea să ascultam ce ar spune aceleași persoane, dacă un Președinte care nu le place ar încerca să facă asemenea manevre”, a scris Eșanu.

Amintim că deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat recent că dacă va cădea Guvernul Chicu, Parlamentul ar putea fi dizolvat fără ca Maia Sandu să desemneze vreun candidat la funcția de premier, așa cum prevede Constituția.

Populare