Connect with us

Politică

Este prima dată în istorie, când agricultorii ar putea achita pentru carburanți cu 1,5 lei mai mult, decât la stațiile PECO, spune Ioniță

Pentru prima dată în istorie, fermierii din Republica Moldova ar putea cumpăra carburanți pentru lucrările de primăvară la un preț de 1-1,5 lei mai mare, decât la stațiile PECO. Despre aceasta expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, a declarat în cadrul Ediției Speciale „Cum restabilim ordinea pe piața produselor petroliere”.

„Avem o injustiție, când s-a ajuns la un fenomen fără precedent în istoria omenirii, când prețul angro este mai mare decât prețul cu amănuntul”, a declarat Ioniță.

Expertul le-a cerut guvernanților urgent să revină la reglementarea prețurilor angro la carburanți.

„Am creat o struțo-cămilă, am liberalizat, dar nu am liberalizat piața. Pe de o parte păstrăm prețul reglementat la panou, să ajut cetățeanul și s-a ajuns ca prețul angro să fie mai mare decât preț cu amănuntul. Aceasta înseamnă că jumătățile de măsură pe care le-am făcut defapt am ajutat și am stimulat monopoliștii, iar ei în cel mai critic moment ne-au trăsnit în moalele capului și ne arată că toată legislația care a fost făcută a fost făcută special pentru ei. E nevoie înapoi de reglementata prețul angro”, a spus expertul IDIS Viitorul.

Amintim că din 1 septembrie a intrat în vigoare noua Lege privind piața produselor petroliere, aprobată de majoritatea PAS.

Populare