Efect previzibil al mimării dialogului de către ACUM: Deputații PAS și PPDA, lăsați cu ochii în soare de PSRM

9 aprilie 2019 15:011 comentariuVizualizări:

Deputații PAS și PPDA au fost lăsați cu ochii în soare de exponenții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Socialiștii nu au dat curs invitației la discuții, lansată, pe Facebook, de fruntașii blocului politic ACUM. 

Ca și în alte cazuri, dezbaterile anunțate cu surle și trâmbițe de Maia Sandu și Andrei Năstase s-au transformat într-un banal briefing de presă, în care cei doi au expus aceleași teze populiste și expirate, cu care lumea deja s-a obișnuit.

Anterior, tot în cadrul unei conferințe de presă, Andrei Năstase și Maia Sandu au anunțat că cei 26 de deputați au decis înaintarea liderului PPDA la funcția de președinte al Parlamentului, iar a liderei PAS – la funcția de premier. Tot atunci, Năstase și Sandu au declarat că, în opinia lor, soluția cea mai viabilă este crearea unui Guvern minoritar.

Astăzi, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a spulberat visele liderilor PAS și PPDA despre un guvern minoritar. Socialiștii au anunțat că își doresc funcția de președinte al Parlamentului, în care o văd pe Zinaida Greceanîi. De asemenea, PSRM insistă ca în viitorul Guvern, sprijinit de o coaliție majoritară, să gestioneze ministerele Afacerilor Externe și Apărării.

La rândul său, lidera PAS, Maia Sandu a declarat, la emisiunea „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, că blocul politic „ACUM” nu va vota pentru un președinte al Parlamentului înaintat de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Noi nu suntem gata să facem coaliție cu socialiștii. Noi suntem absolut diferiți”, a declarat Maia Sandu.

Sursa: timpul.md 

1 Comment

Leave a Reply