Connect with us

Politică

Editorialist despre Maia Sandu: Minciunile care ies la iveală vor face alegătorul moldovean să-i întoarcă spatele

Maia Sandu și-a început campania electorală cu trei minciuni. Despre aceasta scrie jurnalistul român Victor Nichituș într-un editorial publicat pe politics.md. Primul fals la care se referă Nichituș este promisiunea Maiei Sandu de a majora pensiile, dacă va ajunge președinte al Republicii Moldova.

„Dar ce treabă are instituția prezidențială cu indexarea pensiilor? Nici una, candidatul Sandu a intrat în campania electorală și își permite să promită  pensionarilor vrute și ne-vrute. Maia Sandu speră să capteze un pic din atenția acestora pentru a fura puncte electorale de la candidatul Igor Dodon. (…) Dacă Maia Sandu crede că președintele majorează pensiile este grav. La fel de grav este și faptul că majoritatea cetățenilor cred că șeful statului are asemenea competențe”, spune Nichituș.

Cea de-a doua minciună spusă de Maia Sandu se referă la o presupusă fraudare a alegerilor cu ajutorul votul cetățenilor moldoveni din regiunea transnistreană.

„Autoritățile de la Tiraspol intenționează să prelungească până la 1 decembrie perioada în care accesul în și din zona transnistreană să fie limitat la maxim. Ceea ce înseamnă reducerea participării la vot a cetățenilor moldoveni cu domiciliul în regiunea transnistreană”, explică jurnalistul român.

Nici amenințarea potrivit căreia CEC ar deschide mai multe secții de votare în Rusia nu este justificată, spune Nichituș. Asta pentru că CEC a anunțat că 52 mii de cetățeni moldoveni cu drept de vot, care se află peste hotarele țării, s-au înregistrat prealabil pentru a participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Cei mai mulți dintre ei au domiciliul în țările UE – 90% și doar 10% în Rusia.

Într-un final, jurnalistul ajunge la concluzia că “Maia Sandu ne desconsideră”, iar minciunile politice care ies la iveală vor face alegătorul moldovean să întoarcă spatele politicienilor și să stea acasă în ziua votului.

Populare