Connect with us

Politică

EDITORIAL // Cazul de la Beirut – mană cerească pentru Sandu

În pofida eforturilor de a-i lipi Maiei Sandu tot felul de însușiri și atribute, inclusiv Harvardul și glandele masculine improprii doamnelor, liderul PAS așa și nu este capabilă să emită o idee în materie de economie care ar fi de folos pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Nu cred că cineva ar putea să-și amintească măcar un gând articulat de Maia Sandu în domeniul pe care și-l atribuie prin caracterul ocupațiilor anterioare, transmite Politics.md.

Aceasta explică de ce prezența amazoanei pe scena politică a însemnat ocupatul permanent și exclusiv cu salvarea fără astâmpăr a câte ceva. Iar când lipsesc situațiile ce i-ar oferi prilejul de a se afla în treabă, dânsa se pomenește în criză acută de imaginație.     

Prin urmare, cazuri pecum cel întâmplat la Beirut este mană cerească pentru Maia Sandu și nu este doar un gest penibil faptul că ea și-a dat cu părerea legat de acest subiect. Dacă a dojenit America pentru ”discriminare”, e mai abitir să se exprime și cu privire la un eveniment tragic în care se găsesc și ițe moldovenești.

După ce îi asigură pe libanezi că nu mai poate de durere pentru victimele exploziei, salvatoarea mioritică înșiră o tiradă pe care o începe cu expresia notorie dar apropriată de ”societatea civilă” a liderului PAS, deci plagiată, ”corupția ucide”, și promite solemn că va lua măsuri ca să afle cum a fost posibilă înregistrarea navei sub pavilion moldovenesc, cine a stat ”în spatele fărădelegilor” și care sunt ”soluțiile”.

Această postare-declarație pe Facebook constituie cel mai reprezentativ exemplu referitor la esența, feleșagul și năravul Maiei Sandu. Nu cred că voi greși dacă voi spune că, din punct de vedere al cinismului și al ipocriziei, această persoană i-a depășit chiar și pe cei care i-au tutelat evoluția în politica moldovenească, respectiv clanul Lucinschi și curatorii din anturajul mai discret prin forța atribuțiilor de serviciu.

Asta, pentru că în calitate de primă ”măsură” era suficient să fi apăsat câteva litere pe un motor de căutare pe internet și Maia Sandu ar fi aflat pe loc că nava cu pricina a fost înregistrată sub pavilion moldovenesc în data de 23.02.2012. Continuând ”măsurile”, tot pe loc și cu ușurință se putea afla că la acea dată prim-ministru al Republicii Moldova era un oarecare cetățean Vlad Filat. Mai exact acel Filat pe care Maia Sandu l-a tratat cu multă admirație și căruia doar la o distanță de câteva luni de la înregistrarea navei sub pavilion moldovenesc i-a fost subalternă.

Maia Sandu n-a avut nici o jenă să facă parte din acel guvern care a făcut posibilă înregistrarea navei, care a stat ”în spatele fărădelegilor” și care a comis un act de corupție care a ucis oameni. Și este în stilul Maiei Sandu să acuze sfidând evidența în cel mai neobrăzat mod. Așa cum a făcut și atunci când a afirmat că nu știa de furtul miliardului în condițiile în care toată țara bubuia de scandal iar dânsa sta confortabil în fotoliul de ministru al educației și spunea că nu sunt bani pentru copii. Cum a făcut de altfel și în multe alte cazuri.

Pe de altă parte, Maia Sandu aruncă păreri și declarații în toate părțile pentru că nu o costă nimic, n-are nici o responsabilitate. Altceva s-a întâmplat în momentele în care a avut atribuții directe în calitate de prim-ministru și era chemată să vorbească. Atunci ”Janadarcul” moldovenilor a tăcut mâlc. Mă refer la cazul cu prăbușirea blocului de la Otaci. Două săptămâni Maia Sandu nu a scos un cuvânt, în timp ce oamenii rămași pe drumuri așteptau un gest de susținere din partea guvernului.  

În fine, aceste fapte și multe altele privind activitatea liderului PAS sunt cunoscute publicului larg și din acest motiv țin să închei cu celebrele cuvinte aparținând lui George Orwell: ”Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă! Este complice!”… Activiștii, militanții și susținătorii Maiei Sandu sunt aceiași care anterior au fost ai lui Lucinschi și ai lui Filat… Apropo, corupția nu doar ucide, ci mai îngroașă obrazul și întunecă mințile…

Populare