Connect with us

Politică

Edilul capitalei: Gheretele de cafea și băuturi răcoritoare care au fost scoase din capitală ar fi adus milioane de lei în bugetul capitalei

Gheretele de cafea și băuturi răcoritoare care au fost scoase din capitală ar fi adus milioane de lei în bugetul capitalei, dacă o parte din ele ar fi fost puse în limita legalității. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban.

„Știți câte milioane de lei trebuie să transfere în bugete cei care au participat în licitațiile publice? 98 de milioane de lei. Asta reprezintă gherete în 84 de locații. Mai mult, nu toate locațiile au fost epuizate în licitații. Unde au fost banii aceștia până acum? În buzunarele unor funcționari publici”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că 16,6 milioane de lei atât vor achita agenţii economici, care au adjudecat 8 locuri din 9 expuse la concurs la cea de-a 5-a licitație deschisă pentru amplasarea gheretelor pe străzile Chișinăului.
Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani. Locul cu nr. 9 a fost exclus din concurs din cauza lipsei de solicitanți. Precizăm că la licitația curentă au fost expuse locurile rămase din cele precedente, după ce agenții economici desemnați drept câștigători nu au achitat costurile pentru amplasamentele adjudecate.

Cel mai scump loc de comerț din cadrul licitației a fost oferit la prețul de 4,63 milioane de lei, pentru o gheretă amplasată în sectorul Râșcani, pe str. Miron Costin, în preajma Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”.

De asemenea, au fost date sume mari pentru amplasarea gheretelor în Scuarul Catedralei – 3,97 milioane de lei și în Parcul „Valea Morilor” – 3,69 milioane de lei”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că este foarte important ca toate lucrurile să fie făcute transparent, licitații corecte. „Noi dăm asigurări că în final nu vor mai fi șmecheri cu pile pe undeva, care să vină cu replici „amuș sun cuiva și o să clarifice situația”. Așa ceva nu mai merge”.

Populare