Connect with us

Politică

Edilul capitalei: Funcționarii din „cosmos” sunt vinovați de găurile în asfalt și de faptul că Primăria Chișinău nu poate interveni în astuparea gropilor

Funcționarii din „cosmos” sunt vinovați de găurile în asfalt și de faptul că Primăria Chișinău nu poate interveni în astuparea gropilor. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi. Edilul afirmă că au fost lansate licitațiile, dar se așteaptă ca procedurile să fie clarificate.

„Oamenii au plecat în cosmos cu 60 de ani în urmă, iar noi în Chișinău, din cauza birocrației și a unor funcționari la nivel central, încă nu putem astupa găurilor în asfalt. Aici nu este vina direcției, e vina unor funcționari la nivel înalt, aproape din cosmos. Cea mai gravă problemă în acest sens e că până pe data de 15 mai nu vom putea interveni cu asfaltul. Vreau ca lumea să cunoască că ceea ce ține de Primăria Chișinău, nu este nicio problemă. Ne cerem scuze pentru disconfortul pe care îl aveți și proasta dispoziție pe care o aveți când circulați pe unele străzi ale capitalei. Am mai spus, licitațiile sunt lansate, așteptăm ca toate procedurile să fie clarificate.

Cel puțin mă bucură faptul că în situația străzii Ion Creangă este sigur că putem lucra deoarece contractul a fost semnat anul trecut și rămân în vigoare standardele vechi”, a declarat primarul.

Ceban afirmă că săptămâna trecută a avut ședința lărgită la Guvern cu Ministerul Economiei și speră ca acestea să dea roade.

„Ca să înțelegeți, toate uzinele de producere a asfaltului sunt oprite, pentru a fi pornite au nevoie de 2 săptămâni. Asta așa pentru cei care spun că este posibil să asfaltăm, dar nu vreau. Și nimeni din producători nu au asfalt de vânzare. Cât privește lista străzilor pentru reparații, este pregătită. Și cum avem asfalt vreau să se lucreze, non stop, așa în ritmul care este pe strada creangă în prezent. Operativ și neapărat calitativ. Pe toate străzile odată”, a conchis Ion Ceban.

Populare