Connect with us

Economic

Economist: Au averi de milioane, au pierdut dosare la CEDO și vor primi salarii de 82000 lei. Asta e lupta cu corupția?

Dublarea salariilor judecătorilor constituționali până la 82 de mii de lei nu este altceva, decât stimularea corupției. De această părere este expertul economic Gheorghe Costandachi și a fost expusă pe Facebook.

„Asta nu e lupta cu corupția, dar corupție chiar sau stimularea corupției… Experiența ne arată, să majorezi sau să nu majorezi salariile la cei din justiție, totuna ei vor lua mită:
De fapt majorarea salariilor este un indicator tot pentru ei, prin care mita o majorează și ei exact în raport cu majorarea salariului.

Totodată afirm tare, unii de la CC direct sunt corupți, care au adus prejudicii financiare statului de câteva milioane de euro prin Deciziile CEDO, din cauza Hotărârilor lor luate când erau în funcții de judecători. Pe de-asupra, unii nu își declară toate averile, iar fiind de 40 de ani numai în funcții de judecători au acumulat averi de milioane de dolari, alții chiar au colecții de automobile, imobile peste hotare, averi care nu le pot justifica.

Sunt oameni de afaceri care nu au atâtea averi cât au ei. Da, anume cei de la CC. Mă limitez aici. Asta-i lupta cu corpuția? Nu”, a scris Costandachi.

Populare