Connect with us

Politică

Durleșteanu: Dacă voi avea ocazia să contribui cu toată priceperea mea la scoaterea statului moldovenesc din stagnare, o voi face cu dăruire deplină

Nu voi capitula în față unor provocări josnice, unor minciuni, unor insinuări. Mesajul a fost transmis de către candidatul PSRM pentru funcția de premier, Mariana Durleșteanu. Într-o postare pe Facebook. Durleșteanu s-a adresat către cetățeni și clasa politică cu un mesaj conciliant și cu un îndemn de a face lucruri frumoase pentru Republica Moldova.

„Dragi prieteni,

Discuțiile actuale despre o posibilă înaintare a mea la funcția de prim-ministru mi-au determinat o profundă decepție, dar și o stare de incertitudine vizavi de gradul scăzut de toleranță față de cei, care gândesc altfel sau visează altceva. O tulpină nouă de virus de ură și discriminare planează în sfera politicului de la Chișinău: „Cine nu-i cu noi, este împotriva noastră!”.

Eu văd o democrație mimată, o mostră de populism, emanată și impusă tuturor de către partidul care a câștigat – susținut de alte formațiuni de centru-dreapta – alegerile prezidențiale. Tocmai de asta, unii actori politici deja reamintesc că la aprinderea „torței victoriei”, în noiembrie 2020, au contribuit și ei. Învingătorii, însă, preferă să nu partajeze victoria cu alții.

Dragi conaționali, dragi prieteni !

Nu sunt „păpușă”, așa cum mă taxează oponenții mei, care, de fapt, nici nu mă cunosc. Pentru asta nu am nici „caracterul” respectiv, nici educație proastă, nici ipocrizie suficientă. Sunt ferm determinată, capabilă să iau decizii de una singură, în caz de necesitate, dar și să lucrez în echipă, sunt formată profesional după model pro-occidental (dacă tot îmi impută unii că „voi sta cu urechea spre Moscova”), am suficientă școală, experiență și cumsecădenie să conduc o echipă de oameni corecți, serioși, profesioniști, nu „trubaduri” politici, care cu sloganul manipulator „Așa vrea poporul”, doresc cu tot dinadinsul să controleze toată puterea în statul moldovenesc.

Nu voi capitula în față unor provocări josnice, unor minciuni, unor insinuări. Căci anume așa procedează politicienii certați cu morala.

Este, sper, ultimul mesaj cu substanță politică. Eu nu sunt politician, eu sunt finanțist/ă. Și dacă voi avea ocazia să contribui cu toată priceperea mea la scoaterea statului moldovenesc din stagnarea în lozinci electorale și declarații populiste, pentru a-l restarta pe calea dezvoltării și bunăstării cetățenilor, o voi face cu dăruire deplină.

Dragi prieteni,

Miturile despre „o Mariană rea”, „demonizarea” este o tehnică învechită din arsenalul propagandistic. Nici copiii mei nu mă mai recunosc din falsele „creionări” ce mi se fac pe Facebook de către cei care excelează în politicianism. Sunteți suficient de inteligenți ca să nu vă lăsați manipulați de propagandă politică.

Haideți să facem lucruri frumoase. Pălăvrăgeala electorală să rămână activitatea celor care de nimic altceva nu mai sunt capabili.

Totul va fi bine!”, a scris Mariana Durleșteanu.

Populare