Connect with us

Politică

După anticipate, Maia Sandu va trebui să se așeze la masa de discuții cu PSRM, dacă nu va dori să negocieze cu Șor sau Usatîi, spune președintele

După alegerile parlamentare anticipate, Maia Sandu va trebui să se așeze la masa de discuții cu PSRM, asta dacă nu va dori să negocieze o coaliție de guvernare cu Șor sau Usatîi, a declarat Igor Dodon în cadrul ediției live ”Președintele răspunde”.

”Doamna Maia Sandu văd că face declarații iar tăioase. Anul trecut tot a făcut că nu dă mâna, după aceasta a venit aici în birou în fiecare săptămână la ședință. Eu înțeleg că e campanie electorală, înțeleg că vreți să păreți tare bățoși, dar campania electorală se va finaliza și veți fi nevoiți să vă așezați și să discutați. Apreciez faptul că anul trecut noi am avut curajul, inclusiv Maia Sandu a venit și a discutat, a dat mâna în fiecare zi și eram în coaliție. Acum nu vrea să recunoască acest lucru. A fost o coaliție când eu personal am propus-o pe Maia Sandu la funcția de premier. De ce o face acum pe marea luptătoare anti-Dodon? Dar cu cine după alegeri anticipate, pe care noi le provocăm la sigur va trebui să te așezi să discuți? Cu Șor sau cu Usatîi vei face majoritatea parlamentară, stimată doamnă, dacă nu va fi altă soluție? Dar alta nu-i. Uitați-vă în toate sondajele. Va trebui să veniți să vă așezați cu socialiștii să găsim limbă comună. Pentru ce tot veninul acesta care-l turnați. Eu vă promit că noi nu vom răspunde cu aceeași monedă”, a declarat Dodon.

Potrivit președintelui, mesajele iresponsabile le lansează politicienii care nu-i interesează ce va fi cu țara mai departe.

”Pe ei îi interesează acum să trăsnească, dar pe urmă fie ce o fi. Noi suntem politicieni responsabili și când e bine și când e rău. Ai spus ceva, îndeplinește. Nu poți îndeplini, ieși și spune oamenilor că asta nu ai făcut. Ai făcut o greșeală, recunoaște-o”, a declarat șeful statului.

Populare