Connect with us

Social

Două persoane şi-au pierdut viaţa în incendii în nordul R. Moldova

Conform IGSU, două persoane şi-au pierdut viaţa în incendii în nordul R. Moldova pe parcursul zilei de 22 decembrie.Primul caz a fost înregistrat la Glodeni, localitatea Camenca. Aici, într-o casă de locuit a fost depistat cadavrul carbonizat a unei femei în vârstă de 83 ani, iar în urma arderii au fost distruse mai multe bunuri materiale dintr-o cameră. Pentru cercetarea cazului la faţa locului au intervenit angajaţii Secţiei situaţii excepţionale raionale. Cauza decesului şi circumstanţele urmează a fi stabilite ulterior de specialişti.

Totodată, în localitatea Corlăteni, raionul Râşcani un incendiu a izbucnit într-o casă. Apelul la serviciul 112 a fost recepţionat la ora 14:26. Pentru stingerea arderii la faţa locului a ajuns o echipă de pompieri. Ajunşi, salvatorii au stabilit că focul a cuprins o construcţie auxiliară. Incendiul a fost localizat la ora 14:46. În timpul intervenţiei într-o cameră pompierii au depistat cadavrul carbonizat a unui bărbat în vârstă de 56 de ani. Incendiul a fost lichidat la ora 16:27.

Conform IGSU, în urma incendiului au ars bunuri materiale dintr-o cameră cu suprafaţa de 18 m2, dar şi din bucătăria cu dimensiunile de 12 m2. Cauza şi circumstanţele producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialişti. De la începutul anului 2021, s-au produs 1588 incendii în care şi-au pierdut viaţa 86 de persoane, inclusiv 1 minor.

Populare