Connect with us

Politică

Dodon: Regiunea transnistreană trebuie să fie parte integrantă a statului Republica Moldova, cu acordarea unui statut special

Regiunea transnistreană trebuie să fie parte integrantă a statului Republica Moldova, cu acordarea unui statut special. Declarația aparține candidatului independent la funcția de președinte, Igor Dodon, și a fost făcută în cadrul unei runde de dezbateri la postul de televiziune Moldova 1.

„Soluția pentru rezolvarea diferendului transnistrean este dialogul. Transnistria trebuie să fie parte integrală a Republicii Moldova, cu acordarea unui statut special. Rezolvarea problemei transnistrene înseamnă întărirea statalității Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Candidatul independent la funcția de președinte a mai spus că Moldova trebuie să fie a tuturor cetățenilor săi, indiferent de etnie sau de limba pe care o vorbesc.

„Suntem cetățenii unei țări unite, iar întoarcerea la retorica anilor 90 este de nedorit. Republica Moldova este un stat unde conviețuiesc mai multe etnii, iar noi trebuie să respectăm cetățeanul, indiferent de limba pe care o vorbește”, a precizat Igor Dodon.

Populare