Connect with us

Politică

Dodon propune inaugurarea unor întreprinderi industriale high-tech, integrate în lanțurile internaționale

Igor Dodon și-a luat angajamentul să extindă proiectul de creare a platformelor industriale multifuncționale în toate regiunile Moldovei. Potrivit programului electoral al lui Igor Dodon, platformele industriale vor contribui la dezvoltarea economică a regiunilor și la crearea a mii de locuitori de muncă.

”Fără o industrie dezvoltată, economia Moldovei nu are un viitor prosper. Este necesară majorarea semnificativă a ponderii și rolului industriei în economie, lansarea noilor industrii și sectoare, deci, să fie realizată o nouă industrializare”, susține Dodon.

Igor Dodon propune și inaugurarea unor noi întreprinderi industriale high tech, care vor fi integrate în lanțurile internaționale și prin care vor fi atrase investiții din străinătate. O altă inițiativă ține de crearea unui fond investițional pentru susținerea și finanțarea proiectelor strategice prioritare pentru economia țării.

Amintim, săptămâna aceasta, Guvernul a majorat de la 16 la 18 numărul platformelor industriale multifuncționale, ce vor fi inaugurate în mai multe raioane ale țării la inițiativa lui Igor Dodon. Potrivit Guvernului, implementarea acestui proiect va contribui la atragerea investițiilor de cel puțin 20 de milioane de lei și crearea a cel puțin 100 locuri de muncă în cadrul fiecărei platforme industriale.

Populare