Connect with us

Politică

Dodon pentru Russia24: Noi am avut grijă ca fiecare cetățean al R. Moldova, indiferent unde se află, să-și poată exercita dreptul la vot

Autoritățile de la Chișinău au deschis un număr mare de secții de votare peste hotarele țării, pentru ca diaspora moldovenească să-și poată exercita dreptul la vot la scrutinul din 1 noiembrie. Despre aceasta Igor Dodon a povestit în cadrul unui interviu exclusiv pentru postul de televiziune de la Moscova, Rossia24.

“Orice cetățean al țării sale, indiferent unde se află, are drept la vot. Acest lucru poate fi asigurat prin diferite modalități: votul electronic, sau secții de votare deschise peste hotare. Noi în acest an am deschis peste 130 de secții de votare peste hotare. Desigur au fost insinuări din partea oponenților politici că vor fi falsificări în Rusia, dar acolo sunt doar 17, în comparație Italia, unde sunt peste 30, iar în țările UE în total sunt peste 85 de secții. În Rusia sunt în jur de 400 de mii de moldoveni, iar în țările UE – undeva 350 de mii. Așa că tot ce ține de falsificarea alegerilor peste hotare – este imposibil”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, candidatul independent nu exclude că în țările din Uniunea Europeană prezența la vot ar putea fi scăzută din cauza interdicțiilor impuse de autoritățile UE pe timp de pandemie.

„Dar noi am deschis mai multe secții decât acum 4 ani, așa ca să le permitem tuturor să voteze”, a precizat Igor Dodon.

Populare